25 května, 2010

Už jsou tady MIB- Muži v černém !

Zazvonili nám u domovních dveří.Dva chlapíci.Větší hubený a menší kulatý.Měli na sobě dokonale padnoucí černé obleky a bílé košile.V první chvíli mě napadlo MIB, muži v černém- jako vystřižení z holywoodského filmu !!Už jsou tady a přímo před našimi dveřmi. "Dobrý den ", slušně pozdravili "přicházíme ze Spojených států z města Salt Lake City a máme pro vás důležité poselství".Mluvil česky, ale z jeho řeči byl znát cizí přízvuk.A je to tady, co nám chtějí? Hlavou se mi začaly prohánět různé myšlenky. Co je to za poselství ?Chtějí nás zapojit do programu kontaktů s mimozemskými civilizacemi?"Pozvete- nás- prosím -dále, všechno -vám -vysvětlíme" ,začal ten větší až přehnanou strojovou výslovností jednotlivých českých slov.
Pozvali jsme je do obýváku.Dáte si kávu nebo čaj?Menší kulatý také začal mluvit"Já- bych- prosil- jeden- šálek- čaje".Vysoukal ze sebe naučenou větičku.Posadili se na sedačku.Všimnul jsem si ,že mají sebou baťůžky.Větší hubený se rozpovídal.
Jsme misionáři církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů ze Spojených států.Přinášíme vám slovo boží.Z batůžku vytáhl černou knihu nadepsanou zlatým písmem.KNIHA MORMON.
Teď mi to došlo.Mormoni jsou tady.Elegantně,slušně a nevtíravě se nám vloudili do obýváku. A začali se svým výkladem mormonské bible od Josepha Smitha ,který prý dostal zlaté desky s pokyny jak založit novou církev.Mě by v tu chvíli více zajímalo, jak žijí mladí lidé v USA .Ale oni se rozpovídali, větší to měl dobře naučené a menší po něm jenom opakoval nějkou větu.Občas se podíval do poznámek a pokračoval v papouškování naučených větiček.Vydržel dvě hodiny mluvit .
O zjevení anděla a o tom, že Židé byli v Americe dávno před Kolumbem.Že dnes mladí lidé místo aby poslouchali slovo boží raději berou drogy. Když skončil ,obrátil se na nás."Chcete -se-na-něco-zeptat,co-si -o-tom -všem -myslíte?"
Můj sedmnáctiletý syn ,který do té doby tiše seděl a naslouchal povídání Američanů jim perfektní angličtinou řekl :
" I think that all is just a chemical! "(myslím ,že je to všechno jenom chemie). Mormoni na sebe zmateně pohlédli.Nečekali takovou reakci, a neměli na to naučenou žádnou odpověď.Slušně poděkovali za šálek čaje a od té doby se již u nás neukázali.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky👍
Věřím , že se tady a budeme vídat častěji 😀

Umělá inteligence

Nebývaly časy , že by vám malá , lesklá , placatá věcička , která se vejde do kapsy , sloužila jako osobní asistent , foťák, kamera , telefo...